Compl3              
Wil je je collega’s in beweging krijgen? Begin eens met een compliment. Die geven we op de werkvloer veel te weinig, terwijl er boeken zijn vol geschreven over het positieve effect van complimenten en feed forward op de werkvloer. Het belangrijkste is dat je elkaar inzicht geeft in waar iemand goed in is, en hoe je het verschil kunt maken.
 
CTA_volg_complimenten-1LinkedIn_50x50pxFaceBook_50x50Twitter_50x50
 percentages van respondenten zegt nooit waardering te uiten op de werkvloer. Richting de baas zijn deze cijfers nog lager.

percentages_60 mensen die regelmatig gecomplimenteerd worden, zijn productiever dan mensen die regelmatig een cashbonus krijgen.

‘Een vraag is snel gesteld en vaak is 'ie ook snel beantwoord. Soms te snel. Je hebt collega’s die hier sensoren voor lijken te hebben. Die uit de context of de lichaamstaal en intonatie snappen dat ze verder moeten graven naar de achterliggende vraag. Soms zijn dit collega’s die sowieso moeite hebben om te vertrouwen op andermans oordeel en om die reden altijd de neiging hebben om door te vragen. Ook als het om een eenvoudige operationele vraag, waar niets achter schuilt. Gebruik dit compliment op de momenten als het doorvragen echt nut heeft gehad. Dan is het makkelijker om het af te kappen als het geen nut heeft.’

Sonja de Bruin HR Manager

Charming businesswoman

Heb je de voorgaande complimenten gemist?