LinkedIn-Compl2-business             
Wil je je collega’s in beweging krijgen? Begin eens met een compliment. Die geven we op de werkvloer veel te weinig, terwijl er boeken zijn vol geschreven over het positieve effect van complimenten en feed forward op de werkvloer. Het belangrijkste is dat je elkaar inzicht geeft in waar iemand goed in is, en hoe je het verschil kunt maken.
 
CTA_volg_complimenten-1LinkedIn_50x50pxFaceBook_50x50Twitter_50x50
 percentagesvan respondenten zegt nooit waardering te uiten op de werkvloer. Richting de baas zijn deze cijfers nog lager.

percentages_60 mensen die regelmatig gecomplimenteerd worden, zijn productiever dan mensen die regelmatig een cashbonus krijgen.

‘Het kan even schrikken zijn. Het kan zelfs heel vervelend zijn, maar je hebt van die collega’s die recht voor zijn raap zijn. Ze hebben geen geduld voor een sociaal beslis ritueel, en laten vrij snel weten wat ze er van vinden. Dat kan processen lekker versnellen. Daarbij is het wel belangrijk dat het team deze rol herkend en accepteert. Anders wordt deze collega als snel de nee-sayer. Gebruik dit compliment daarom op twee manieren. Om de eerlijkheid te stimuleren… en om het richting het team waar nodig te doseren.’

Sonja de Bruin HR Manager

Charming businesswoman

Heb je de voorgaande complimenten gemist?